Skal det være slut med et kreativt iværksættermiljø på Amager?

I sidste uge blev det officielt, at Prags Boulevard 43 er solgt. I stedet for et kreativt åndehul, der har dannet base for kunstnere og ildsjæle, skal adressen fremover huse flyttekasser i et lagerhotel. Vi her på Amager må stille os selv spørgsmålet, om vi er parate til at miste Københavns mest kreative iværksættermiljø. Jeg er i hvert fald ikke!

Siden 2010 har PB43 lånt den tidligere lakfabrik med fire store bygninger af det hollandske firma Akzo Nobel. PB43 har de sidste fire år været samlingspunkt for nystartede iværksættere, projekt- og eventmagere samt kunstnere, der har afprøvet idéer, udviklet forretning og afholdt utallige åbne arrangementer. Unge, ældre og børnefamilier har brugt stedet som ’helle’ og inspiration. Men det er slut nu. Grunden er solgt, i 2015 rykker bulldozerne ind og et lagerhotel skyder op.

Det burde være synligt for enhver, og er det da i hvert fald for mig, at dette er et kæmpe tab for Amager. Fra at være et inspirerende, livligt og åbent miljø kan vi nu se frem til et dødt område, hvor den eneste aktivitet er, når folk kommer forbi med trailer eller i varevogn for at læsse deres gamle sofaer og flyttekasser af. Det kan vi ikke være tilfredse med.

Vi går ikke bare glip af et kreativt og bæredygtigt iværksættermiljø med liv og spændende events i vores nærmiljø. Vi går også glip af muligheden for at understøtte skabelsen af en stærkere dansk iværksætterkultur. Det er et faktum, at Danmark skaber for få langtidsholdbare nye virksomheder – flere undersøgelser viser, at iværksætterkulturen her i landet halter efter. Og i lyset af, at vi fortsat mangler arbejdspladser herhjemme, så er det et stort tab, at PB43, nu glider ud af hænderne på os her på Amager.

Men vi skal ikke bare trække på skuldrene og gøre ingenting. Folkene bag PB43 leder nemlig efter et nyt sted. Og vi har et lokalt ansvar for at hjælpe dem! Som folketingskandidat vil jeg gøre, hvad jeg kan for at sætte politisk spot på sagen.

Fra mig skal der lyde en opfordring til alle jer , der gerne vil fastholde de kreative iværksættere på Amager: PB43 leder efter leje eller køb af en ejendom på omkring 1500-3000m2 til et rimeligt beløb penge, gerne med et større udendørsareal, med plads til de mange projekter og med højt til loftet – både fysisk og billedligt. Hvis du kan hjælpe , så kontakt PB43 på kontakt@pb43.dk

Hjælp mig med at finde et nyt sted til PB43, så vi på Amager også i fremtiden kan nyde godt af at være et kreativt centrum i København.

/Sophie

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s