Om Sophie

HVEM ER JEG.. Jeg blev født i sommeren 1986 og levede de første 19 år af mit liv en tryg tilværelse i Løkken, Nordjylland, med venner, familie og fritidsinteresser lige i nærheden. Efter at have set verden efter gymnasiet flyttede jeg til Aalborg, hvor jeg i 2011 blev uddannet som sociolog (cand.scient.soc.) fra Aalborg Universitet. Herefter startede karrieren hos Rambøll i Aarhus inden jeg i foråret 2013 vendte tilbage til Aalborg Universitet for at skrive en ph.d. i samfundsvidenskab. Jeg rykkede teltpælene til København i januar 2014, og bor i dag i en lille fin lejlighed på Amager, tæt på alt.

MIN POLITISKE VEJ.. Min politiske vej er endnu ikke så lang – jeg har altid været politisk interesseret, men blev først aktivt engageret i politik som kandidat til kommunalvalget i 2013. Jeg er radikal i hjertet og min politiske vej fyldt med energi, viljestyrke, drømme og ambitioner. ENERGI til at føre en aktiv valgkamp med spændende arrangementer, masser af frivillige og hårdt arbejde. VILJESTYRKE til at kæmpe for at få sat de politiske områder på dagsordenen jeg brænder for. Og ikke mindst DRØMME og AMBITIONER om at gøre en forskel for et socialt ansvarligt og værdigt Danmark, hvor vi hjælper dem op, der ikke kan selv. Men hvor dem, der kan selv, også skal selv.

DET NØRDER JEG MED.. Forskning handler om fordybelse, viden og fagligt nørderi – alle tre ting noget, jeg nyder og har mulighed for at dyrke som ph.d. stipendiat. Frem til foråret 2016 skal jeg – udover at undervise og vejlede studerende – forske i aktivitetsparate kontanthjælpsmodtageres forløb mod arbejdsmarkedet. Min forskning indbefatter blandt andet et fokus på sammenhængen mellem organiseringen af indsatserne, sagsbehandlernes handlingspraksis og de lediges erfaringer med at være en del af beskæftigelsessystemet.

JEG ER VILD MED.. Når ikke min tid går med forskning eller politik, er jeg vild med at spille fodbold, læse bøger og…ja…drikke cafe latte. Jeg er vild med Vesterhavet – særligt om sommeren med sol og strand, om efteråret med gåture i blæsten og om foråret med en løbetur langs vandkanten.

MIT POLITISKE FORBILLEDE.. Marianne Jelved står som mit politiske forbillede – jeg er både inspireret af hende som person, hendes engagement i social- og uddannelsesområdet og ikke mindst hendes måde at arbejde politisk. Marianne viser værdien af at engagere sig i det politiske arbejde i stedet for at stå på sidelinjen og brokke sig. Den type politiker vil jeg gerne være! For mig var det stort dengang, jeg første gang jeg kunne stemme – og fik lov at stemme personligt på Marianne.