Beskæftigelse

Det er en fundamental del af vores velfærd at være beskæftiget – både for at biddrage til samfundet og for at kunne opbygge en identitet. Jeg vil kæmpe for et beskæftigelsessystem, der bygger på tillid til borgeren og medarbejderen.

Jeg vil kæmpe for en beskæftigelsesindsats der er formuleret omkring den vigtigste person, nemlig den ledige borger, der behøver hjælp og vejledning til at komme ind på arbejdsmarkedet Derfor skal beskæftigelsesindsatsen i Danmark sikre, at så mange som muligt – så hurtigt som muligt får fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Det kræver tillid til det myndige menneske, der tager ansvar for både sig selv og andre.

Det nuværende beskæftigelsessystem er baseret på kontrol og uhensigtsmæssigt incitamentsstyring, og det udtrykker mistillid. Dette forhold vil jeg gøre op med. Jeg vil kæmpe for, at fremtidens beskæftigelsesindsats får en helhedsorienteret, individuel og fleksibel tilgang til borgeren. Rigide regler og fokus på processer fremmedgør borgeren overfor det system og den medarbejder, der skal hjælpe ham/hende. Det er derfor vigtigt, at regelkomplekset forsimples og der bliver mere fokus på slutmålet – selvstændig forsørgelse.

Det kræver en gentænkning af fremtidens beskæftigelsesindsats, som har fokus på resultater for den enkelte borger frem for på processer, en simplere regulering, en involvering af bedre uddannede medarbejdere og et styrket samarbejde mellem jobcentre, aktører og virksomheder. Jeg vil kæmpe for en beskæftigelsesindsats hvor resultaterne er i centrum, mens organisering og incitamentsstyring efterfølgende tilpasses, så de understøtter den ønskede indsats bedst muligt.

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s